24 Kasım 2014 Pazartesi

gerçek italyan pizza tarifi

Gerçek İTALYAN pizza yapımı (Verilen ölçü bir büyük boy pizza ölçüsüdür)

Malzemeler
Hamur:Yarım su bardağı sıvı yağ,
            Yarım su bardağı su
             Aldığı kadar un
             Bir çay kaşığı tuz
             Bir çay kaşığı toz şeker
             Bir çay kaşığı instant maya veya çay kaşığı dolusu yaş maya 
Hamur yapımı:Önce sıvı yağ ve su karışımı(ılık olursa iyi olur)  hamur yoğurma kabına dökülür sonra  üzerine şeker, tuz ve maya ilave edilip iyice karıştırılır.Üzerine yavaş yavaş un dökülür bir çatal yardımıyla karıştırılır yeterli yoğunluğa gelince elle yoğrulup ele yapışmayacak bir hamur yapılır.Hamur porselen bir tabağa alınıp 25 dereceye ayarlanmış fırına atılır.(Mayalanmanın çabuk olması için fırınınızın bu ayarı yoksa mümkün olan en sıcak yere koyabilirsiniz)

Sos pizzanın en önemli püf noktalarından biri diyebiliriz.
Bu ölçü hamurun sosu için malzemeler:
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 çay  kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 diş iyice dövülmüş sarımsak
1 tutam tuz
 SOS YAPIMI:Salça küçük bir kaba alınır üzerine tuz,biber,kekik,sarımsak,dökülür hafif hafif sulandırılır.Kıvam ne çok katı ne de çok cıvık olmalıdır.İstenilen kıvam olunca mutlaka tadına bakın damak zevkinize göre tuz ve kekik ekleyebilirsiniz.
Üzeri için malzemeler:
Açılacak hamurun üzerini kaplayacak kadar kaşar rendesi(Ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur)
Doğranmış sucuk,doğranmış yeşil biber,mantar (benim için bu mazemeler yeterli siz isteğinize göre ekleme yapabilirsiniz.
PİZZA'NIN YAPIMI:Fırını en yüksek dereceye ayarlıyoruz.Biz malzemeleri hazırlayana kadar kabaran hamuru yumak yapıp mümkün olduğunca ince açıyoruz.Tepsimize varsa yağlı kağıt koyuyor yoksa tepsiyi irmikliyoruz oda yoksa yağlıyoruz.Hamuru tepsinin üzerine yayıyoruz.Hamuru çatalla delik delik yapıyoruz.Üzerine hazırladığımız sosu sürüyoruz sonra kaşar ve diğer malzemeleri yayıyoruz.Tepsiyi iyice ısınan fırının orta gözüne sürüyoruz.Hamurun kenarları kızarınca pizzanız hazırdır. Bu süre yaklaşık 12 dakikadır. Afiyet olsun.
 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder